MyBlog

Életem és Én! :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Azok a lázadó hormonok

2009.09.17. 23:56 - EgyetlenSas

Szerelem és Szeretet...

Talán nem is gondolnánk, de egész életünket hormonok irányítják. A szerelem hormonjai pl. 3 évig termelődnek aztán felváltják őket a szeretet hormonjai. A tudósok megfigyelték azt a kémiai anyagot (feniletilamin) amelyből feltűnően sok található a vérünkben akkor, ha szerelmesek vagyunk. Állítólag azonban csupán 30 hónapig termelődik, utána a szintje csökken az agyban. Azt már régóta tudjuk, hogy a dopamin az érzelmekért leginkább felelős, fokozott figyelmet, izgatottságot szabályzó anyag. Szerelmesünk megpillantásakor bőven termelődik belőle, serkenti a férfi nemi hormon termelődését, amely arra ösztönzi a férfit, hogy figyelmét egyetlen célra, szerelmére összpontosítsa. De olyan hormonok termelődése is fokozódik melyek energiát adnak. Ezért érezzük úgy, amikor szerelmesek vagyunk, hogy nem létezhet előttünk akadály. Azonban négy év elteltével egészen másfajta anyagok termelődése kezd el növekedni. Bár szeretnénk azt hinni néha, hogy ez az érzés sohasem múlik el, a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen örökké tartó lángolás nem létezik. Elég ha csak a környezetünkben tekintünk körül vagy saját tapasztalatunkra gondolunk. Van helyette azonban más fontos érzelem. A természet gondoskodik erről is. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy mindez azért van mert körülbelül ennyi időre van szükség az utód nemzéséhez, a szoptatáshoz és a gyermek biztonságához. Az evolúció, mint annyi mást, ezt sem bízta a véletlenre. :)

A szerelem elmúltával tehát a szeretet hormonjai kerülnek előtérbe, megteremtve a biológiai alapjait annak, hogy a szerelmesekben fokozódjon az egymáshoz tartozás, a felelősség, az érzelmi elégedettség érzése. És ez egy életen át tarthat.

Sokan ott rontják el, hogy túl nagy jelentőséget adnak a külsőségeknek, holott minden bennünk zajlik le, a külsőnk is.

MA MEGVILÁGOSODTAM!

Fontos a külső, de a belső tulajdonságok, értékek sokkal fontosabbak. A külső nagyon hamar megváltozhat, ha csak a külsőségekbe leszel szerelmes, azt hamar elveszítheted. Keresd valaki belső tulajdonságait és szeress bele azokba. Azok drasztikusan nem változnak soha, így örökké boldogok lehettek.

Sokan vannak akik találnak valakit aki rendben van külsőleg, jól néz ki, a belső tulajdonságai is jók, mégis, A Tökéleteset keresik. És joggal... mert fantasztikus lények és Ők tényleg, igazán megérdemelnék. De ott van előttük az aki némi kompromisszummal és alkalmazkodással tökéletes lehet a számukra és nem veszik észre még ha egy párt is alkotnak éppen, mert a készet keresik. De mindenki egy csiszolatlan gyémánt és dolgoznunk kell egymáson a Tökéletesért. Kész nem létezik, csak ha azzá tesszük. Ahogy szétnézek, a Boldogsághoz tényleg igaz, hogy egy férfi elég ha csak egy fokkal szebb az ördögnél és a nőnek nem kell szépnek csak ápoltnak lennie. Nem azt mondom, hogy menj hozzá egy Quasimodohoz vagy vegyél el egy szörnyet. Persze, fontos, hogy izgató legyen a másik mert a sexnek működnie kell, ami a külsővel kezdődik... és ott is ér véget.

Próbáld meg a másik belső értékeit előtérbe helyezni és azokba beleszeretni... És ha jól is néz ki, akkor még szerencséd is van! ;)

Sok Boldogságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://sasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr101389730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekko 2009.12.17. 20:07:35

Túlcsorduló Haiku: A Szépségről

Van, ki gyönyörű.
Van, kin észre kell venni.
S van, ki attól szép,
hogy hasonlít egy csúfra,
akit szeretek.
süti beállítások módosítása