MyBlog

Életem és Én! :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Az emberek nem azt hiszik amit látnak, hanem azt látják amit hisznek

2009.08.11. 22:05 - EgyetlenSas

Emlékezz rá: Te kontrolálod a gondolataidat.

Mivel mi határozzuk meg mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe. Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran teszik az emberek ennek az ellenkezőjét. És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk. Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le a gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit! A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordoznak magukkal, amivel húsz évvel ezelőtt dobták meg őket.

Ha valaki egynapos túrára indul, akkor bolond lenne magával vinni egy egész életre szánt útravalót. Akkor hát nem furcsa, hogy vannak, akik az elkövetkezendő huszonöt év összes aggodalmát magukkal hordják, és csodálkoznak, hogy az élet miért olyan nehéz? Arra vagyunk teremtve, hogy egy nap 24 órát éljünk. Nem többet. Nincs értelme ma a holnap problémáin rágódni. Ha legközelebb azon kapod magad, hogy kezdesz kétségbe esni, tedd fel magadnak a következő kérdéseket: 'Elég levegőm van, hogy lélegezzek? Mára elég ételem van?' (Ha a válasz "igen", akkor jó irányba haladnak a dolgok!) Gyakran figyelmen kívül hagyjuk a tényt, hogy a legfontosabb szükségleteink ki vannak elégítve és hálásak lehetünk a rengeteg jónak ami körül vesz minket.

A Boldogságért olykor keményen meg kell dolgozni. Olyan ez, mint az otthon rendben tartása - meg kell őrizni az Értékeket, és a szemetet ki kell dobni. Az egyik ember a szép kilátást veszi észre, a másik a koszos ablakot. Te választod meg, hogy mit látsz és mit gondolsz!

Kazantzakis egyszer azt mondta:

"Ecseted és festéked van. Beléphetsz a mennyországba, ha megfested."

A bejegyzés trackback címe:

https://sasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr771303781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása