MyBlog

Életem és Én! :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tökéletes tökéletlenség

2009.11.04. 23:29 - EgyetlenSas

Tanulságul...

Egy vízhordónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak a végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt és mindig egy teljes adag vizet szállított. A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. Két teljes évig ez így ment, minden nap - a vízhordó már csak másfél edény vizet szállított a házba. Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére, hisz tökéletesen tette a dolgát, de a szegény törött cserép szégyellte a tökéletlenségét és nyomorultnak érezte magát, hogy csak feleannyit tudott teljesíteni. A két év keserűség után, egyik nap megszólította a vízhordót a pataknál.

- Szégyellem magam, mert a víz szivárog egész úton hazafelé.

A vízhordó így válaszolt a cserépnek: - Észrevetted, hogy virágok az ösvényen csak a te oldaladon teremnek, s nem a másik cserép oldalán? Ez azért van így, mert én mindig tudtam a hibádról és virágmagokat szórtam az ösvénynek erre az oldalára. Minden nap te locsoltad őket amíg visszasétáltunk. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat, hogy az asztalt díszítsem velük. Ha nem lennél olyan amilyen vagy, akkor ez a gyönyörűség nem ragyogná be a házamat.

Szeretnéd tudni mi ebből a tanulság?

Mindannyinknak megvan a saját különleges hibája. Mi mindannyian törött cserépedények vagyunk. De ezek a törések és hibák, amik mindannyinkban meg vannak, teszik az életünket olyan nagyon érdekessé és értékessé. Csak el kell fogadnunk mindenkit olyannak, amilyen, de legfőképp magunkat és a jót meglátni másokban és bennünk.

Addig nem lehetsz boldog, amíg nem találod meg a helyedet a világban és nem tanulsz meg önzetlenül szeretni. Addig nem lehet senki boldog, amíg meg nem találja önmagát.

Meglátod majd, ha megfogadod a tanácsokat, örökre megszáll a nyugalom. :)

 

Egy lány megkérdezte a fiúját, hogy csinos-e?
A fiú azt mondta: Nem!
A lány megkérdezte szeretne-e örökké vele lenni?
A fiú azt mondta: Nem!
Végül megkérdezte, ha elmenne sírna?
A fiú azt válaszolta: Nem!

A lány eleget halott ezért elment. A könnyek csorogtak az arcán, mire hirtelen a fiú elkapta és azt mondta neki:

Te nem csinos vagy, Te gyönyörű vagy !!!!!!!!!
Nem SZERETNÉK veled örökké leni, hanem AKAROK!!!!!!
És ha elmennél akkor nem sírnék, hanem meghalnék!!!!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr811501394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása