MyBlog

Életem és Én! :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Gondolatok

2009.07.04. 22:31 - EgyetlenSas

Sokszor meg vagyunk arról  győződve, hogy az életünk jobb lesz, ha megházasodunk, ha megszületik az első gyerekünk, vagy ha megszületik a második. Sokan meg azért frusztráltak, mert a gyerekek túl kicsik még ehhez, vagy ahhoz és azt gondolják, hogy a dolgok jobban mennek majd, ha felnőnek. Folytatásként, kamaszkori viselkedésük miatt elkeseredettek. Megvannak győződve arról, hogy boldogabbak lesznek, mikor ezen a korszakon túljutnak.

Azt gondoljuk, az életünk jobb lesz, ha partnerünk megoldja a problémáit, ha végre kocsit cserélünk,

ha csodálatos nyaralásaink lesznek, ha nem kell dolgozni.

De ha most nem kezdünk el boldog és teljes életet élni, akkor mikor?

Mindig lesznek különböző nehézségeink. Legjobb ezt elfogadni és elhatározni, hogy boldogok leszünk, akármi történjék.

 

Alfred Souza mondta:

Sokáig abban a hitben éltem, hogy a valódi, igazi életem még csak most fog elkezdődni és az ehhez vezető úton mindig voltak megoldásra váró akadályok:  gúnyos meg nem értettség, időigényes tennivalók, még nem törlesztett kölcsönök. Majd aztán kezdődik a valódi élet!

Végül megértettem, hogy ezek az "akadályok" a Valódi élet.

 

Ha ily módon elfogadjuk a dolgokat, az segít megérteni, hogy nincs egy olyan módszer, ami a boldogsághoz elvezet, mert a módszer maga a boldogság. Következésképpen élvezzük ki az élet minden pillanatát és élvezzük még annál is jobban, ha megoszthatjuk egy számunkra kedves emberrel a ritka pillanatokat és emlékezzünk rá, hogy az idő nem vár senkire… Így akkor biztosan nem fogunk arra várni, hogy majd ha vége lesz az iskolának, majd ha elkezdődik az iskola, majd ha lefogyok 5 kg-ot, majd ha sikerül felszedni 5 kg-ot, majd ha gyerekem lesz, majd ha végre kirepülnek a gyerekek, majd ha dolgozni fogok, majd ha végre nyugdíjba megyek, majd ha megházasodom, ha végre elválok.

 

Nem kell, hogy várjuk a péntek estét, a vasárnap reggelt, az autócserét, a házvásárlást.

Sem a tavaszt, a nyarat, az őszt, a telet, sem az élet végét és egy újjászületést, hanem döntsd el magadban, hogy nincs az életben jobb pillanat a boldogságot "elkezdeni", mint ez a pillanat!

 

Az életöröm és a boldogság nem úti célok, hanem maga az utazás.

Gondolkodj el rajta! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://sasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr281227050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása