MyBlog

Életem és Én! :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kérj, és megadatik!

2009.08.16. 00:50 - EgyetlenSas

A kívánságod parancs!
 
Minden kapcsolat történés, valahonnan valahová tart. Erre kell figyelni. Úton vagyunk-e még? Vagy már csak ismételjük magunkat? Mit "hoz ki" belőlünk az együttélés? Jót? Előre lépést, derűt, szabadságot, munkaképességet? Rosszat? Idegességet, beszűkülést, rosszkedvet? A kapcsolat változik, és benne változunk mi is. Előfordulhat, hogy az utak szétágaznak. Ha tartósan úgy érezzük, hogy már nincs dolgunk egymással, harag és gyűlölet nélkül is el lehet búcsúzni. Azonban sokszor a másikra haragszunk, mert nem olyan vagy nem vált olyanná, amilyennek elképzeltük. Pedig nem tehet arról, hogy nem vagyunk elég jó emberismerők, és olyat kértünk, amit nem tud megadni. Elmenni könnyen kell, ahogy a levél leválik a fáról. Elmenni egyszer szabad csak és véglegesen. Egy foghúzás rossz, de elviselhető. De ha mindennap húznának rajta egy keveset - azt nem lehetne kibírni. Az ilyenfajta szétválásban tönkremegy két ember.
 
Minden, ami igazán fontos, eljön az életünkbe. Személyiségünk, karakterünk, belső igényeink törvényszerűen formálják sorsunkat. A hívásokra válasz érkezik. Sokszor észrevehettük, hogy vágyaink, igényeink megkeresik a tárgyat maguknak. Az emberek megérzik azt, ami bennünk van és eszerint közelednek vagy távolodnak. Azok felelnek, akikkel közös hullámhosszon működik az "adó-vevő berendezésünk." Ugyanabban a városban néha elmagányosodunk, néha sokan körénk gyűlnek. Ezért írhatta tréfásan Füst Milán: "Apróhirdetés: Meglevő szenvedélyekhez tárgy kerestetik!" Szeretnénk szerelmesek lenni - és beleszeretünk valakibe. Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni. Egy napon valóság lesz.

 

Tavaly fontos dolgot kívántam az Univerzumtól. Megkaptam, de nem volt pontos a kérésem... Idén erre már sokkal jobban figyeltem, és a válasz mindíg ugyan az:

- Your Wish is My Command!

;)

A bejegyzés trackback címe:

https://sasblog.blog.hu/api/trackback/id/tr811312234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b52, 2010.05.05. 23:58:34

A gondolataink,ha tudatosan gondolunk valamire akkor igen de ha tudat alatt akkor nem,célzott ez álltal nem megfelelö="asalyát gondolat"Jelzö.......A sugalat(Edvard Norton)...

EgyetlenSas 2010.05.12. 14:21:27

@b52,: Azt kell elérni, hogy az "alap", tudat alatti gondolkodásod is pozitív legyen és a fejlődésedet segítse elő. Nyilván nem kérhetem, hogy kontroláld a gondolataidat minden percben, de amikor tudatosan élsz jól és magadévá teszed a pozitív gondolkodás minden előnyét akkor az Életed jó irányba halad és idővel Természetessé válik. ;)
Sok sikert! :)
süti beállítások módosítása